Hae

perjantai 30. lokakuuta 2015

Robin reipas

Tämän vuoden lopulla tulee kaksi vuotta siitä, kun haimme eläinliikkeestä Robinin ja Rudin. Ne olivat syntyneet marraskuun lopulla 2013, joten Robin täyttää vajaan kuukauden kuluttua jo kaksi vuotta. Meille tullessaan se oli viisi-viikkoinen ja painoi 350 grammaa, tämän iltaisen painon ollessa 1350 grammaa. (Myös Hugo rikkoi tämän illan punnituksessa 1000 gramman rajan, ollen painoltaan tasan kilon, joten pojilla on painoeroa enää 350 grammaa.) Kun Robin ja Rudi kotiutuivat meille, niin ne olivat kovin arkoja ja kyyhöttivät häkin peräosassa. Otimme heti ensimmäisenä iltana mökiksi tarkoitetun katoksen pois ja laitoimme sen tilalle häkin päälle liinan niiden nukkumaosaston kohdalle. Lisäksi niillä oli heinäkasa suojana. Keittiön lattialle laitettuna ne kyyhöttivät yhdessä nurkassa, mutta eipä meillä silloin ollut juuri virikkeitäkään lattialla.

Tämän hetkinen tilanne on Robinin suhtautumisessa ihmisiin aivan erilainen. Häkin viereen voi mennä, eikä se liikahdakaan paikaltaan, mitä sitten onkaan tekemässä, kuten heinän syönnissä. Se uskaltaa liikkua häkissä myös vieraiden aikana. Voin mennä keittiöön marsujen jaloittelun aikana, eikä Robin sulkeudu mökkiin tai tunneliin. Se antaa myös aika ajoin ottaa itsensä kiinni häkistä ilman juoksupyrähdyksiä. Se kuikuttaa sylissä ja syö kädestä ohranversoja (tämän tosin Hugokin tekee).

Suhteessa muihin marsuihin minusta tuntuu, että Robinin ja Rudin suhde oli varsinkin loppuaikoina todella harmoninen. Ne söivät sopuisasti vierekkäin heinäputkia toisen ollessa takahäkin tunnelissa ja toisen tunnelin ja tuoreheinäkorin välisessä tilassa. Niillä ei ollut koskaan sellaisia yhteenottoja, mitä Robinilla ja Hugolla oli alkuvaiheessa ja jossain määrin myös jatkossa. Kun Hugo tuli meille, niin molemmilta löytyi naamasta merkkejä tappelusta aina jonnekin elokuun puoliväliin asti. Nyt ne ovat rauhoittuneet. Robin ei aja Hugoa takaa kuin siinä tilanteessa, että Hugo yrittää ensin jälittää Robinia. Silloin Robin antaa lähtöpassit Hugolle ajamalla sen etuhäkkiin tai takahäkin mökkiin. Uusia naarmuja neniin ei ole tullut enää pitkään aikaan.

Tämän hetkisenä ongelmana Robinilla on huulirupi. Aluksi nenän alla keskellä oli pystysuora naarmu, jonka Hugo oli kai tehnyt. Naarmun molemmille puolille tuli rupimuodostumat, jotka välillä tippuvat pois ja tulevat samoihin kohtiin uudelleen. Tällä hetkellä suurin osa ruvesta on pois, ja odotamme mielenkiinnolla, että tuleeko uudet ruvet nyt, kun omenan tarjoaminenkin on lopetettu.

Tässä muutamia kuvia Robinista sohvalla illalla häkin päiväsiivouksen jälkeen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti