Hae

torstai 3. joulukuuta 2015

Jaloittelutila

Marsut ovat jaloitelleet alusta lähtien keittiömme lattialla, joka on kooltaan 1,60 * 1,90 m + 0,50 * 0,80 m, eli 3,04 neliötä. Keittiöstä on oviaukot eteiseen ja ruokailutilaan, ja marsujen jaloitteluaikana ovien suissa on vanerilevyt, jotka ovat hahlojen varassa. Alkuaikoina Robinille ja Rudille oli virikkeet ryhmiteltynä pieneen tilaan, vaikka koko muu ala oli niiden käytössä, mutta eivätpä ne sitten paljon muualla liikkuneet kuin virikkeellisellä alueella.


Elokuussa 2014 mieheni rakenteli marsuille labyrintin, joka laajensi liikkuma-aluetta. Sen jälkeen olemme vaihdelleet virikkeitä labyrintin ympärille. Mökit liikkuma-alueelle tulivat tänä syyskesänä, kun tuntui siltä, että Hugo kaipaili niitä.


Musta-vihreä tunneli laitettiin viime kesänä käyttöön, ja se on ollut erittäin kovassa käytössä marsujen taholta.


Hankin tämän heinätelineen viime kesänä. Häkissä marsut eivät noteeranneet sitä, mutta lattialla se on joka ilta kovassa käytössä.


Hugo labyrintissä.


Robin tutkailee mahdollisuuksia mennä tunneliin ja sitä kautta mökkiin.


Labyrintti on siitä kätevä, että sen voi kääntää ja taas se on marsuille kuin uusi.


Tämä puoli säilyi ennallaan.


Marsut kiertelivät aikansa käännettyä labyrinttiä ja päätyivät sitten mökkiin ja heinänsyöntiin.


Laitoin toisen pajutunnelin osan tuohon labyrintin etuosaan ja siitä oltiin erittäin kiinnostuneita. Nykyään marsut käyttävät koko keittiön lattian alaa ja siirtyvät aina kohteesta toiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti