Hae

perjantai 11. joulukuuta 2015

Zooplussan tilaus tuli

Tiistai oli erityinen päivä marsuille. Ne saivat vasta valmistunutta ohraa - ja Zooplussan tilaus tuli perille, joten ne saivat uusia virikkeitä lattialle. Tilaus tuli nopeammin kuin koskaan. Tilasin edellisen viikon maanantaina, keskiviikkona maksutiedot olivat perillä Zooplussalla, tilaus lähetettiin perjantaina Hampurista ja oli perillä Suomessa maanantaina, tiistaina meille lähetyksen kotiintuontia yrittänyt postimies oli jättänyt lapun tilauksen saapumisesta ja samana päivänä kävin sen postista hakemassa.

Tällä kertaa tilasin kolme musta-vihreää tunnelia, luonnonkorkkitunnelin, pajusillan, pajutunnelin, pulloharjan ja kaksi vesipulloa.


Kun tulin tilauksen kanssa kotiin, niin oli jo marsujen huoltoaika. Uusista virikkeistä luonnonkorkkitunneli ja pajusilta laitettiin lattialle.



Musta-vihreät tunnelit

Ensimmäinen musta-vihreä "leikkitunneli kaneille" tuli meille viime keväänä tilaajalahjana ja laitoimme sen kesällä lattialle. Marsut lähtivät heti kipittelemään sen läpi ja ovat käyttäneet sitä tosi paljon. Nyt se tunneli alkaa vedellä viimeisiään, joten tilasin kolme lisää.

Luonnonkorkkitunneli

Luonnonkorkkitunnelin tilasin kokeilumielessä. Se oli sikäli arpapeli-ostos, että isomman tunnelin halkaisija voi vaihdella 14 - 19 cm välillä. Onkohan tunnelin mitat mainittu kaupassa ulkomitoiltaan, koska meille tulleen tunnelin sisämitat olivat toisesta päästä 11 cm ja toisesta päästä 12 cm, sekä ulkomitat toisesta päästä 16 cm ja toisesta päästä 17 cm. Marsut suhtautuivat aluksi epäillen luonnonkorkkitunneliin, mutta tänään Hugo sujahti siitä jo läpi. Ovat ne toki maistelleet sitä ja Robinkin on kurkistanut siitä sisään, mutta koska tunneli on hiukan käyrä muodoltaan, niin Robinia taitaa hiukan epäilyttää.

Pajusilta

Tämä pajusilta on L-kokoa ja se on huomattavasti suurempi, kuin marsuille keväällä 2014 hankittu pajusilta. Marsumme eivät yleensäkään uskalla mennä tunnelin tai sillan läpi, jos ne ovat halkaisijaltaan liian pieniä. Tuota pienempää pajusiltaa ne eivät ole käyttäneet enää pitkään aikaan. Toiveena oli, että ne olisivat myös hieman maistelleet tuota uutta pajusiltaa, että hampaat kuluu, mutta tähän asti ne ovat vain sujahtaneet siitä läpi ja maastoutuneet siihen.


Pajutunneli

Pajutunneli on suurempaa kokoa. Alkuperäinen tarkoitukseni oli, että se pätkittäisiin kolmeen rengasmaiseen osaan, joita marsut voisivat nakerrella lattialla. Mies ei kuitenkaan suostunut leikkaamaan uutta, ehjää pajutunnelia, joten laitoin sen tiistai-iltana muiden virikkeiden lisäksi lattialle.


Nyt virikkeitä oli niin paljon, että Robin katsoi ihmetellen ympärilleen eikä halunnut liikkua enää minnekään.


Keskiviikkoiltana tuumin, että häkkiinkin olisi kiva saada jotain uutta. Koska muualla ei ollut järkevästi tilaa, niin otin marsujen suosikkimökin etuhäkin etuosasta ja laitoin pajutunnelin sen tilalle. Aluksi marsut kiersivät kehää molempien tunnelien läpi, mutta eilen pajutunneli ei sitten enää kiinnostanutkaan niin kauheasti, joten siirsin sen takaisin lattialle ja otin suosikkimökin uudelleen käyttöön tuohon etuhäkin etuosaan.


Meillä yleensäkin nämä isommat J-Farm-heinätunnelit ovat tunneleista kaikkein suosituimpia, kun niistä on leikattu pohja pois. (Ja tehty kulkuaukko myös molempiin J-Farmin tunneleihin sivulle keskelle.) Kokeilin kerran sitäkin, että laitoin J-Farmin tunnelin tilalle pajutunnelin takahäkkiin. Marsut eivät kuitenkaan halunneet makoilla siinä, siten kuin J-Farmin tunnelissa, joten palautin J-Farmin tunnelin nopeasti käyttöön.

Pulloharja

Pulloharja tilattiin siksi, että nyt marsujen juomapulloille on omansa. Lisäksi tässä pulloharjassa on toisessa päässä pieni lisäharja, jolla voi puhdistaa korkin, niin että ei tarvitse pumpulipuikkoja. Kokeilin sitä jo käytössä ja se sopii meillä käytössä oleviin juomapulloihin.

Juomapullot

Meillä on tähän asti ollut käytössä 0,60 litran juomapullot ja se koko tuntuu liian isolta, kun pullon pinta tyhjenee vuorokaudessa ehkä vain 3 cm verran. Suurin osa vedestä kaadettiin aina illalla lavuaariin. Nyt tilasin juomapullot, jotka ovat kokoa 0,32 litraa. Kuvassa näkyy pullojen kokoero. Ensimmäisenä iltana laitoin marsuille sekä ison että pienen pullon, ettei muutos tulisi liian nopeasti. Keskiviikkona pienenkin pullon pinta oli madaltunut, joten laitoin molemmat pienet pullot käyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti