Hae

lauantai 29. elokuuta 2015

Sopuisaa yhteiseloa

Nyt marsut ovat elelleet kuluneen viikon sopuisammin. Tässä on kuvia tämäniltaisesta tuoreheinänsyöntituokiosta. Marsujen silmät ovat jostain syystä omituisen väriset, enkä saanut korjattua niitä punasilmäisyydenpoisto-toiminnolla.




Hugo tykkää usein syödä tuoreheinää istumalla tuoreheinäkorissa. Sen alkuperäinen käyttötarkoitus on marsun mökki, joka on käännetty kumolleen ja kulku mökkiin tapahtuu mökin sivuilla olevien aukkojen kautta. Se oli kuitenkin liian pieni Robinille ja Rudille, joten käänsimme sen kyljelleen ja muutimme käyttötarkoituksen tuoreheinäkoriksi. Hugo mahtuu vielä kulkemaan koriin myös sen sivussa olevien aukkojen kautta.

Alkukesällä ostin paikallisesta eläinliikkeestä Robinille ja Rudille tällaisen puisen telineen, jossa on heiniä ja siemenrenkaat. Ajatuksena oli myös, että marsut voisivat jyrsiä telineen puisia osia. Robin ja Rudi eivät pahemmin noteeranneet sitä, joten siirsin sen vähäksi aikaa pois käytöstä. Tänään, kun Robin ja Hugo olivat keittiön lattialla jaloittelemassa, laitoin telineen sinne ja se kiinnosti siinä määrin, että lattialla oli heinää.


Laitoin telineen etummaiseen häkkiin siirtämällä tunnelia keskemmälle. Tunnelista on edelleen kulkuyhteys heinäkasaan tunnelin sivussa olevan aukon kautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti