Hae

lauantai 1. elokuuta 2015

Liikkumistila ja ulkoilua

Tänään iltapäivällä näytti siltä, että ulkona voi tulla vettä. Lisäksi lämpötila oli vain 15 astetta, joten päätin, että on marsujen sisäliikuntapäivä. Aloitin päivän rutiinit kuorimalla/viipaloimalla porkkanat ja omenan, sekä tekemällä marsujen vitamiiniannokset ruiskuihin valmiiksi.

Vitamiiniannokset on tehty molempiin ruiskuihin sekoittamalla vettä ja teelusikan neljäsosa C-raetta.
Sitten kalustin keittiön marsuille. Kalustukseen kuuluu labyrintti, portaikko, kolme tunnelia ja kaksi mökkiä. Hugo on valinnut tämän mökin, joka johtaa labyrintistä tunnelia pitkin mökkiin, suosikikseen. Robin kaihtaa sitä, koska ei ilmeisesti kokonsa vuoksi ole uskaltautunut tuohon tunneliin kuin kerran Hugon aikana. Kahdessa oviaukossa on vanerilevyt estämässä marsujen pääsyä laajemmille tutkimusretkille.
Tämä vihreä-musta tunneli tuli Zooplussalta tilaajalahjana aikaisempien tilausten ansiosta. Marsut tykkäävät siitä paljon ja liikkuvat siinä joka kerta jaloitellessaan. Usein tunneli mytätään kasaan, koska marsut liikkuvat myös sen päällä.
Näkymää keittiön nurkasta. Portaat eivät ole kovinkaan kummoisessa käytössä kiipeilytarkoituksessa. Marsut majailevat enemmänkin niiden alla.

Oviaukkojen vanerilevyt ovat hahlojen varassa ja tämä on oli ensin Rudin purtavana, sitten Robinin purtavana, ja nyt Hugokin pureskelee sitä mielellään.
Loppujen lopuksi kävi niin, että vaikka kalustinkin keittiön marsuille, niin ulkona ilma selkeentyi, lämpo nousi 18 asteeseen, ja päätin laittaa marsut sittenkin ulos vihreälle nurmikolle. Häkki on Zooplussalta hankitun kerroshäkin yläosa. Talvella 2014 hankimme 100 cm ja 120 cm pituiset kerroshäkit. Nykyään tämän 120 cm pituisen kerroshäkin yläosa toimii ulkohäkkinä ja 100 sekä 120 cm pituisten häkkien alaosat sisällä yhdistelmähäkkinä.

Marsut olivat ulkona tunnin ajan, ja sen jälkeen tunnin kuluttua siitä alkoi tulla vettä kaatamalla ja lämpö putosi uudelleen 15 asteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti