Hae

perjantai 6. toukokuuta 2016

Aiheeton hälytys Robinin vatsantoiminnan kanssa

Robin on aina ollut terve, mitä nyt pari kertaa on ollut huulirupi. Siksipä olinkin sitäkin yllättyneempi, kun maanantai-iltana jaloittelun yhteydessä lattialta löytyi epämääräisen näköinen kakkakasa ja lattian siivouksen yhteydessä huomasin, että Robin ei ollut tehnyt yhtään papanaa. Erotan Robinin papanat Hugon papanoista niiden suuremman koon ansiosta. Robinia lattialta häkkiin nostaessani vilkaisin sen pyllyä ja samaa tuhrua löytyi sieltäkin kuin lattialta. Siitä päättelin, että Robinilla on nyt ripuli. Vähän vakavampana epäilin myös suolen tukkeumaa.

Olin laittanut marsujen häkkiin jaloittelun yhteydessä porkkanasiivut, pelletit ja näkkäripalat, ja poistin ne välittömästi häkistä. Ajattelin, että seuraavina kahtena päivänä molemmat marsut joutuvat olemaan heinä-/vesi-kuurilla. En ajatellut erottaa niitä sen vuoksi, että siten Hugo olisi saanut syödä edelleen porkkanaa, pellettiä ja näkkäriä. Siitä olisi taas koitunut toisenlaisia ongelmia, jos niitä ei sitten olisikaan saanut yhdistettyä uudelleen. Luin myös artikkelia Eksoottisten lemmikkieläinten terveyden- ja sairaudenhoito: ohjeita omistajille . Sen mukaan ripulia potevalle marsulle pitää antaa c-vitamiinia 50 g/vrk. Ajattelin antaa ylimääräisen c-vitamiini-annoksen vielä illalla. Lisäksi suunnittelin antavani Robinille Hugon papanan veteen liotettuna. Päätin myös puhdistaa Robinin pyllyn, että sillä olisi puhdas olo.

Päätin aloittaa hoitotoimenpiteet ottamalla mökin alta Hugon papanan ja liottamalla sen veteen. Kun nostin mökin, niin näin, että siellähän olikin Robininkin papanoita. Nostin Robinin syliin ja vilkaisin sen pyllyä ja se oli puhdas. Tästä päättelin, että ripuli oli väärä hälytys. Peruin illan hoitotoimenpiteet (papanan ja c-vitamiinin) ja palautin häkkiin porkkanasiivut, pelletit ja näkkäripalat.

Koko viikon ajankin Robin oli ennallaan eikä vatsantoiminnassa ollut enää mitään ongelmia. Yhtenä vaihtoehtona on se, että maanantaina näkemäni epämääräinen kasa oli umpisuoli-ulostetta, joka voi olla kuulema pehmeää ja epämääräistä.

Marsut sunnuntaina, kun näistä ongelmista ei ollut vielä tietoakaan.


Robin ja Hugo tiistai-iltana heinäkorin äärellä. Robin oikein sukelsi koriin ja yhtä innokkaasti se söi heinää maanantai-iltana, kun epäilimme, että se on sairas.


Robin ja Hugo porkkanapallon kimpussa keskiviikko-iltana.


Robin ja Hugo heinän ja porkkanoiden parissa torstai-iltana.


Jälleen heinien parissa tänä iltana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti