Hae

perjantai 20. toukokuuta 2016

Kesälaitumella ja sisällä luonnon antimien äärellä

Olemme nyt pitäneet marsuja ulkona aina noin tunnin kerrallaan kahden viikon ajan. Se alkoi lauantaina 7.5, eli päivää myöhemmin kuin viime vuonna. Silloin oli kuitenkin niin koleita lämpötila-lukemia, että seuraavan kerran marsut pääsivät ulos vasta 22.5.2015. Tämä toukokuu on ollut siis selkeästi lämpimämpi tai sitten me olimme vuosi sitten varovaisempia. Päivittäisestä ulkona olosta huolimatta marsut ovat säilyneet terveinä ja vatsat ovat pysyneet kunnossa.

Olen nyt kirjoittanut blogia viime heinäkuusta alkaen viikon välein yleensä perjantaisin. Monia valokuvia on tullut otettua marsuista ja liitetty blogiin. Nyt alkavat kuitenkin aiheet tyrehtyä, joten tästä eteenpäin kirjoitan harvemmin, silloin kun jokin uusi idea tulee taas mieleen. Näiden ruohon ja voikukkien syöntikuvin haluan toivottaa kaikille blogissani viivähtäneille oikein hienoa kesää.

Kahden kerroksen väkeä. Robin katolla ja Hugo mökissä.


Kuva tältä iltapäivältä. Olin ottanut jo kalusteet pois ja seuraavaksi olin ottamassa marsuja häkistä. Ne olivat sopivasti vierekkäin (olivat menneet samaan mökkiin), joten käänsin Hugon kameraan päin ja otin kuvan.


Sisällä nauttimassa runsaasta tuoreruoho-tarjonnasta.


Olen jo uskaltanut antaa marsuille runsaampia heinämääriä.


Robin nautiskelemassa.


Hugo valitsemassa.


Samasta kasasta pitää aina syödä.


Tuoreruoho-tarjonta on nykyään vakiintunut etuhäkkiin. Sieltä ruohokasat katoavat illan aikana. Sen jälkeen ollaan kiinnostuneita myös porkkanoista, kuivaheinästä, pelleteistä ja näkkäristä.


Etuhäkki on vakiintunut marsuille myös nukkumapaikaksi. Ne viihtyvät siellä suuren osan ajasta, vaikka se on pienempi kuin takahäkki.


Loppuillasta ollaan kuivan heinän äärellä. Hugo viihtyy usein syömässä tuon heinäkorin päällä, joka oli aikaisemmin tuoreheinäkori, mutta on nyt vakiintunut kuivan heinän syöntipaikaksi.


Robin on nyt 2 v, 6 kk ikäinen ja Hugo 1 v, 1 kk ikäinen. Meillä on siis vielä monia mukavia hetkiä edessämme, kun marsut vain pysyisivät terveinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti