Hae

perjantai 13. toukokuuta 2016

Marsujen ensimmäinen ulkoilu tänä keväänä

Viime lauantaina mittari näytti ulkona sellaisia lukemia, että rupesimme suunnittelemaan marsujen ulkoilua ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Ulkohäkkinä meillä toimii entisen kerroshäkin 120 cm pituinen yläkerran häkkiosa. Se piti ottaa sängyn alta laatikostaan ja koota. Sen jälkeen kiinnitimme häkin takapihalle maahan ulkokatoksen koukuilla. Häkkiin lisättiin kaksi mökkiä, heinäteline kuiville heinille sekä vesipullo.


Tässä kuvassa Robin on jo ulkohäkin mökissä ja Hugo on juuri laskeutunut sinne. En suinkaan viskannut sitä häkkiin, vaikka kuvassa näyttää siltä, kuin se olisi ilmassa, vaan tuona hetkenä Hugo oli jo vipeltämässä vapaana olevaan mökkiin.


Niin pitkään kun häkki oli ilman suojaista peittoa, marsut pysyttelivät mökeissä. Niinpä laitoimme häkin katon päälle pyyhkeen ja kiinnitimme sen pyykkipojilla.


Tässä Hugo vielä miettii, että uskaltautuisiko mökistä ulos. Robin on sen sijaan jo tutkailemassa toukokuun alun tuoreruoho-tarjontaa.


Lopulta molemmat viihtyivät mökkien ulkopuolella ja ottivat ensimmäisiä maistiaisia tuoreesta ruohosta.


Tuoreen ruohon lisäksi marsuille on tärkeää tarjota kuivaa heinää, että vatsat pysyvät kunnossa. Tässä kuvassa ollaan heinäputkien kimpussa. Sen lisäksi marsuille on tarjolla kuivaa heinää heinähäkeissä ja heinäkorissa.


Tässä ollaan sen sijaan ulkoa tuotujen ruohon ja ensimmäisten voikukan lehtien kimpussa. Niitä alettiin tarjota samana iltana, kuin marsut pääsivät muutenkin ulos, eli viime lauantaina. Meillä on pihassa vain muutaman sentin mittaista ruohoa vielä tässä vaiheessa, mutta tämä kuvassa näkyvä ruoho on kerätty muualta ja on pidempää.


Marsut tykästyivät tuoreeseen ruohoon ja voikukanlehtiin heti.


Viikon aikana olemme pitäneet marsuja ulkona yhtä iltapäivää lukuunottamatta joka päivä, noin 1 h - 1 h 15 min. kerrallaan. Keskiviikkona täällä satoi vettä, joten marsut olivat jaloittelemassa keittiön jaloittelualueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti