Hae

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Sylittely, jaloittelu ja häkkiin pääsy

Marsujen jaloittelu alkaa aina sylittelyhetkellä. Otan ensin Robinin syliin ja pidän sitä jonkin aikaa rintaa vasten painettuna. Robinilla on aina paljon juteltavaa. Robin antautuu häkistä syliin aika helposti. Joskus se makaa paikallaan ja nappaan sen vain siitä.


Kun Robin on ollut rintaa vasten jonkin aikaa, niin asetan sen syliin pyyhkeen päälle ja annan c-vitamiinia ruiskulla suuhun. Robin nauttii täysillä vitamiiniannoksestaan ja juo sen yhdellä siemauksella.


Tämän jälkeen Robin saa levätä sylissä, ja se viihtyisi siinä vaikka kuinka kauan. Sen jälkeen laitan sen keittiön lattialle jaloittelemaan valmiiksi kalustetulle jaloittelualueelle.


Tämän jälkeen on Hugon vuoro tulla häkistä syliin. Hugon ottaminen häkistä on välillä vähän haasteellisempaa, kuin Robinin. Välillä se antautuu ihan hyvin minun käsiini. Hugokin laitetaan rinnan tuntumaan käsivarren varaan ja se juttelee siinä.


Sitten asetan Hugon syliin pyyhkeen päälle ja annan c-vitamiinin. Hugolle vitamiini pitää antaa pienin annoksin, koska se muuten valuttaa sen pois suustaan.


Tämän jälkeen Hugo pyörähtää vastakkaiseen suuntaan ja jää siihen lepäilemään. Jonkin ajan kuluttua laitan sen lattialle Robinin seuraksi.


Kun marsut kumpikin vuorollaan pääsevät lattialle, niin niillä on tapana ensin kiertää kaikki eri virikkeet sekä kulkea labyrintti ja tunnelit läpi. Sen jälkeen ne keskittyvät heinän syöntiin heinätelineestä, kaarnan syöntiin kaarnasilloista ja pajun syöntiin pajutunnelista. Ne välillä kirmailevat myös toistensa perässä ja ajavat leikkimielisesti toisiaan takaa vuoron perään kummankin ollessa takaa-ajajana/takaa-ajettuna. Yhtenä ohjelmanumerona on myös siltojen, pikkumökin ja tunnelin siirtely paikasta toiseen.

Tätä isoa pajutunnelia kumpikaan ei kuitenkaan saa siirrettyä.


Robin ja Hugo pajutunnelissa yhteistuumin sitä pureksimassa.


Marsut usein myös erottavat kolmihaaraisesta tunnelista pienemmän tunnelin erilleen.


Tunnelit ovat saaneet kyytiä alkuperäisiltä sijoituspaikoiltaan ja Robin miettii parhaillaan, että mihin seuraavaksi menisi.


Marsut ovat lattialla jaloittelemassa noin tunnin ajan. Jaloittelun aikana puhdistan marsujen häkkiyhdistelmästä pois papanat ja pissikohdat ja täydennän uutta purua tarvittaessa sekä laitan kalusteet ja ruuat paikoilleen. Tämän jälkeen marsut pääsevät takaisin häkkiin, jossa ne kiertävät heinähäkkien, heinäkorin ja porkkanapallojen luona ja syövät. Lopulta marsut vetäytyvät lepäämään.


Levättyään tovin marsut virkistyvät uudelleen ja lähtevät taas liikkeelle. Porkkanapalloon saa laittaa porkkanat häkin pohjalta monta kertaa illassa ja loppuillasta häkki on myllätty, eikä vaikuta enää ollenkaan samana päivänä siivotulta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti