Hae

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Zooplussan tilaus, uudet virikkeet lattialla ja marsujen erottaminen

Kaksi viikkoa sitten lauantaina tein tilauksen Zooplussaan ja tilaus tuli tällä viikolla tiistaina. Tilasin tällä kertaa neljä pajutunnelia, luonnonpuutunnelin ja kolme musta-vihreää tunnelia. Pajutunnelit ovat meillä suosittuja ja ne purraan lyhyiksi renkaiksi asti. Nyt on pitkäksi ajaksi, mistä ottaa. Meille tuli aikaisempi luonnonpuutunneli Thordis-tarvikesetin mukana yli kaksi vuotta sitten. Se oli niin matala, että siihen piti naulata alle palikat, että marsut mahtuivat kulkemaan sen alta. Marsut järsivät mielellään kaarnaa luonnonpuutunnelin päältä ja ajattelin, että myös tähän uuteen luonnonpuutunneliin laitettaisiin palikat alle. Uusia musta-vihreitä tunneleita meillä on nyt neljä odottamassa käyttöä ja lisäksi yksi lattialla. Marsut kulkevat mielellään sen läpi ja lepäilevät tunnelissa.


Luonnonpuutunneli paljastui matalammaksi kuin entinen, joten siihen ei voinutkaan laittaa palikoita alle. Laitoimme sen vain sellaisenaan lattialle, että marsut voivat järsiä sitä. Entisen luonnonpuutunnelin jätimme myös käyttöön. Se johtaa labyrintistä mökkiin ja Robinkin mahtuu kulkemaan sen alta.


Lisäsimme uusista virikkeistä yhden pajutunnelin ja luonnonpuutunnelin entisten virikkeiden lisäksi jaloittelualueelle.


Entinen musta-vihreä tunneli oli vielä niin hyvässä kunnossa, että jätin sen vielä käyttöön.


Marsut löysivät ensiksi luonnonpuutunnelin (tai kaarnasillan) ja sitä oli heti järsittävä.


Robin luonnonpuutunnelin kimpussa.


Seuraavana marsut ottivat innostuksella vastaan pajutunnelin. Sitä piti pureksia ja sen läpi piti mennä.


Hugo pajutunnelin kimpussa.


Pajutunnelin lähistöllä oleva nurkkaus kiinnosti kovasti.


Jaloittelun jälkeen mieleni teki todella paljon laittaa pajutunnelit myös yhdistelmähäkin molemmille puolille etu- ja takahäkkiin JFarmin heinätunneleiden tilalle vaihteluksi. Olen kuitenkin aikaisemmin huomannut, että häkissä ne eivät toimi, koska marsut eivät lepäile niissä mielellään. Häkkitila olisi niinollen pienentynyt pajutunneleiden verran. Lisäksi noissa JFarmin heinätunneleissa on pohja leikattu pois pissiintymisen estämiseksi ja tehty myös keskelle sivulle kulkuaukko, mistä marsut pujahtelevat mielellään.

Myöhemmin olin tyytyväinen siihen, että en laittanut pajutunneleita häkkiyhdistelmään, kun näin, miten tyytyväisinä marsut makoilivat JFarmin heinätunneleissa. Hugo lepäämässä etuhäkin tunnelissa.


Robin lepäämässä takahäkin tunnelissa.


Myöhemmin tiistai-iltana saimme yllättyneinä todeta, että Hugo jahtasi Robinia. Niillä on ollut jo 7 kk ajan sopuisat välit. Silloin viime vuoden heinä-elokuussa Robin jahtasi ajoittain Hugoa niin, että piti laittaa väliritilä yhdistelmähäkkiin erottamaan marsut, mutta nyt moneen kuukauteen väliritilää ei ole tarvittu. Nyt se tuli taas käyttöön. Hugo jahtasi Robinia niin, että se ei voinut olla hetkeäkään rauhassa ja niin päädyimme erottamaan marsut väliritilällä yöksi. Hugo jäi pienempään 100 cm levyiseen häkkiin ja Robin pääsi suurempaan 120 cm häkkiin. Väliritilästä huolimatta ne saattoivat istua vierekkäin keskimökkien katoilla jutellen keskenään ja niillä oli hajutuntuma toisiinsa. Keskiviikko-aamuna väliritilä otettiin pois ja yritettiin yhdistämistä uudelleen. Hugo uhoili edelleen aluksi, mutta sitten keskiviikon häkkielämä ja illan jaloittelu meni yllättävän sopuisasti. Tilanne on vain parantunut päivien mittaan ja nyt marsut tulevat oikein hyvin toimeen keskenään. Tällä kertaa ei tullut haavoja eikä puremia ja uskonkin, että ne vältettiin lyhytaikaisella erottamisella.

2 kommenttia:

  1. Marsut cvarmasti pitävät noista virikkeistä!
    Käythän kurkkaamassa?
    http://bunnyatmosphere.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Nätti kani ja kiinnostava blogi sinulla. Tuo pajupallon täyttäminen herkuilla on hyvä idea.

    VastaaPoista