Hae

perjantai 13. marraskuuta 2015

Kilpajuoksua, vipinää kintuissa ja muutos häkin sisustamisessa

Tiistaiaamuna marsut olivat erityisen touhukkaita. Aamuinen heinänanto luo yleensäkin kilpailutilanteen, koska ne yrittävät kilpaa päästä takahäkin takimmaisen mökin katolle heinän syöntiin - maistuneeko heinä siellä paremmalta. Hugo voitti tällä kertaa, mutta Robin oli noheva: se hyppäsi Hugon viereen katolle. Otettuani kuvan totesin, että tilanne voi olla taisteluasetelman alku ja niinpä lähestyin häkkiä tarkoituksena ottaa Robin katolta pois. Se hyppäsi sieltä kuitenkin itse ja Hugo seurasi perässä ja meni nopsasti mökkiin.


Seuraavaksi marsut olivat vierekkäin häkkiyhdistelmän keskimökkien kattojen päällä. Vähän myöhemmin ne olivat siirtäneet tuoreheinäkorin keskelle takahäkkiä.

Tiistai-iltana päiväsiivouksen yhteydessä tein sen verran muutosta häkin sisustamisessa, että otin toisen keittiön lattialla pidettävista mökeistä etuhäkin etuosaan ja laitoin sen alle pehmeän alustan. Etuhäkin heinäkasaa siirsin ensin keskemmälle mökkien väliin ajatellen säilyttää sen, mutta sitten totesin, että marsut eivät ehkä pysty hyppäämään kunnolla mökin katolta pois, jos siinä on heinäkasa. Niinpä otin heinäkasan kokonaan pois ja loin näin marsuille uuden kulkuväylän. Keittiön lattialle laitoin tilalle tämän porkkanakattoisen mökin.

Näkymää etuhäkkiin, nyt kun siellä on kaksi mökkiä. Keittiön lattialta siirretyn mökin sivustoilta on poistettu molemmilta puolilta portaat, koska ajattelimme, että siten marsut pystyvät kulkemaan mökkiin ja mökistä pois lattialla paremmin. Portaita ei sitten kiinnitetty uudelleen mökin häkkiinlaittovaiheessa.



Näkymää takahäkkiin. Siellä ei ole mikään muuttunut.


Marsut ottivat häkkiyhdistelmässä olevan neljännen mökin ilolla vastaan. Vaikka se oli niille keittiön lattialta tuttu, niin ne tutkivat mökin sisältä ja katolta käsin sekä hieman maistelivatkin sitä. Mökistä on tullut niiden suosikkimökki. Siellä on ollut loppuviikon aikana aina jompikumpi marsuista siestalla iltapäivisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti