Hae

perjantai 25. syyskuuta 2015

Purunvaihtopäivä

Tänään oli taas aika vaihtaa purut. Viimeksi ne oli vaihdettu kolme viikkoa sitten. Päivittäisiä siivouksia on sitten tehty senkin edestä.

Tein taas marsuille jaloittelutilan keittiöön purujen vaihdon ajaksi. Uutena täällä on labyrintin takana oleva keinulauta, joka löytyi varastojen kätköistä. Robin noteerasi sen eilen kävelemällä sen päästä päähän, Hugo maistelemalla sitä. Eilisen jaloittelun päätteeksi keinulaudan keinu oli siirretty pois paikoiltaan.


Näkymää toiselta suunnalta. Tuo musta-vihreä putki on pysynyt aika hyvässä kunnossa, vaikka marsut viihtyvät siinä päivittäin.


Robin tykkää pureskella tuon sillan kaarnaa. Robinin paino oli tänään 1350 g, lisäystä 50 g viikon takaiseen.


Hugo on kiinnostunut pajutunnelin kappaleesta. Hugon paino oli tänään 950 g, lisäystä saman verran kuin Robinilla, eli 50 g viikon takaiseen.


Sitten aloitettiin purujen vaihto. Ensimmäisenä toimenpiteenä oli poistaa häkkiyhdistelmästä mökit, tunnelit, heinähäkit ym. Sen jälkeen siirsin häkkiyhdistelmän keskilattialle, jolloin näkymä häkkiin oli tällainen:


Ei ehkä näytä kovin epäsiistiltä, koska siivoan päivittäin papanat ja pissikohdat pois. Kuitenkin, niitä pissisiä puruja ei ehkä saa päivittäisessä siivouksessa kokonaan pois, joten on hyvä vaihtaa kaikki purut ainakin näin kolmen viikon välein.

Seuraavaksi häkkiyhdistelmän päältä otettiin pois ritiläosa. Nuo siniset, muoviset heinähäkit ovat häkkiyhdistelmän ulkopuolella estämässä sitä, että häkkiyhdistelmän sisällä olevista metallisista heinähäkeistä ei valu niin helposti heinää lattialle. En ole milloinkaan yleensäkään tajunnut noiden muovisten heinähäkkien ideaa: miten marsu saa kiskottua heinää siitä ritilän läpi.



Seuraavana oli vuorossa häkkilaatikoiden tyhjennys ulkona. Mies tekee meillä sen. Minä lakaisen sillä aikaa lattiaa siitä kohdasta, missä häkkejä pidetään, ja pesen pellettikupin. Kun häkkilaatikot tulevat takaisin sisälle, niin pyyhin ne kostealla sieniliinalla. Laatikoiden kuivumisen jälkeen on vuorossa purujen laitto, minkä jälkeen laitamme ritilikön takaisin paikalleen ja kiinnitämme sen häkkilaatikoiden reunoihin klipseillä. Työnnämme häkin takaisin paikoilleen. Sen jälkeen minä laitan kalusteet ja ruuat häkkeihin.

Häkkiyhdistelmä on kirjahyllyn ja kirjoituspöydän välissä, joten on iso apu siinä, että sen alla on pyörät. Olisi aika hankalaa yhdistelmähäkissä laittaa ensin häkkilaatikot lopulliselle paikalleen ja sitten yrittää kiinnittää siihen ritilikkö päälle. Ei onnistuisi ainakaan meillä. Nyt, kun häkkiyhdistelmä on kokonaisuudessaan liikuteltava, niin uusien purujen laitto ja ritilikön laitto on helppoa väljemmässä tilassa.

Lopulta marsut laitettiin sitten puhtaaseen häkkiin. Näkymää vasemman puoleisesta häkistä.


Näkymää oikean puoleisesta häkistä. Nuo porkkanapallot (oikealta nimeltään salaattipallot, mutta meidän marsut ei syö salaattia) olivat oikea hittituote Robinin ja Rudin yhdessäolon aikana. Ne molemmat oppivat vetämään porkkanasiivut porkkanapallosta häkkilaatikon pohjalle ja tekivät sen monta kertaa illassa. Hugo ei ole sitä Robinin esimerkistä huolimatta oppinut, mitä nyt vahingossa pudottaa porkkanoita, kun yrittää syödä niitä porkkanapallosta. Se syö mieluummin porkkanat häkkilaatikon pohjalta, jonne Robin niitä pudottelee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti