Hae

perjantai 12. helmikuuta 2016

Kuljetusboksi

Ensimmäinen kuljetuslaatikko, jossa marsut Robin ja Rudi matkustivat kotiin yli kaksi vuotta sitten, oli pahvilaatikko, jonka yläreunassa oli hengitysreikiä. Se pahvilaatikko oli pitkään käytössä ja siinä säilytettiin marsujen virikkeitä - ajatuksena, että se siitä mukautuisi uudelleen myös marsujen kuljetuslaatikoksi, jos tulisi äkillistä tarvetta mennä eläinlääkäriin. Seuraavana syksynä aloin kuitenkin silmäillä Zooplussan valikoimaa erilaisista kuljetuslaatikoista ja päädyimme hankkimaan Nobby Avior-kuljetuslaatikon.


Kuljetuslaatikkoa joudutaan toivottavasti käyttämään mahdollisimman vähän, koska se on hankittu lähinnä eläinlääkärillä käyntiä varten (me emme matkustele emmekä omista kesämökkiä). Sitä on käytetty tähän mennessä kaksi kertaa, kun Rudi sairastui ja menehtyi viime kesänä.

Kuljetuslaatikko on molemmista päistä avattava. Tämä reuna on korkeampi kuin toinen. Viime kesänä, kun käytimme Rudia eläinlääkärissä, niin eläinlääkäri pystyi hoitamaan Rudia suoraan boksiin tämän puolen kautta, nostamatta sitä kuljetuslaatikosta.


Kuljetuslaatikon pohjalla pidämme pyyhettä. Tässä on Robin ja Hugo mallaamassa sitä, että kuljetuslaatikossa pystyy hieman liikkumaankin tai sitten sinne mahtuisi pitemmillä matkoilla heinäkasa.


Tällä puolella kuljetuslaatikkoa on matalampi reuna.


Marsut pystyisivät vaivatta hyppäämään siitä ulos.


Kuljetuslaatikon päällä toisella sivulla on kannellinen säilytyslokero.


Toisella sivulla on kannellinen aukko, josta kuljetuslaatikkoon voi kurkistaa. Tosin marsut näkee kuljetuslaatikossa olevien ilmastointiaukkojenkin läpi.


Jos molemmat päät avaa yhtä aikaa, niin voi käydä näinkin. Yläosa irtoaa silloin alaosasta.


Toisaalta siinä on etuna alaosan helppo puhdistettavuus vaikkapa suihkuttamalla.


Yläosat olivat aika hankalia yhdistää toisiinsa. Lisäksi sanoisin miinuksena, että kun yläosien reunat kiinnittää klipseillä alaosan uriin, niin se vaatii pientä sovittelua. Muuten olemme olleet kuljetuslaatikkoon tyytyväisiä.

Seuraava kuvasarja todistaa, että Hugo mahtuu tarvittaessa kuljetuslaatikkoa pienempäänkin tilaan. Tässä kuvassa marsut ovat tyytyväisinä syömässä heinää lauantai-aamuna. Oikeassa alareunassa näkyy tuoreheinäkori, joka on oikeasti marsumökki, mutta koska se on niin pieni ja siinä on niin pienet kulkuaukot, niin olemme muuttaneet sen käyttötarkoituksen tuoreheinäkoriksi.


Hugo onnistui tiistai-iltana kumoamaan tuoreheinäkorin päälleen ja joutui pinteeseen. Vapautin sen toki heti kuvan otettuani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti