Hae

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Marsut viikon ajan keittiössä jaloittelemassa

Alkukesä on ollut niin lämmin ja kuiva, että marsuille on tarjoutunut toukokuun alkupäivistä asti monia tilaisuuksia olla ulkona. Nyt tämä viikko on ollut niin sateinen jo viime viikon loppupuolesta asti , että marsuja on pidetty häkin päiväsiivouksen aikana keittiössä jaloittelemassa.

Olen aikaisemmin esitellyt jaloittelualueen: http://marsumokki.blogspot.fi/2015/12/jaloittelutila_3.html. Niinpä tässä tekstissä kerron tästä viikosta. Jaloittelualue ei ole kokenut muita muutoksia, kuin että sinne on tullut uusi iso pajusilta, pieni kaarnasilta ja pätkien tilalle pidempiä pajutunneleita (yksi käytössä aina kerrallaan). Lisäksi jaloittelualueelta on poistettu portaikko, jota marsut eivät juurikaan noteeranneet: eivät oppineet kiipeilemään siinä, mutta kävelivät sen alta. Jaloittelualueen kalusteiden sijaintia muuttelen edelleen päivittäin ja käännän labyrinttiä aina eri suuntiin/sijoitan sen eri paikkaan, että marsuilla riittää tutkittavaa.

Marsut päivittäisellä tutkimusretkellä keittiössä.


Tästä pajusillasta on tullut erittäin suosittu ja siellä oleillaan mielellään.


Toisena päivänä labyrintti käännettiin taas eri suuntaan ja kalusteet sijoitettiin uudelleen.


Näkymää ruokailutilan suunnasta.


Marsut tutkivat muuttuneen järjestyksen aina uudella innolla.


Hugo kaarnasiltaa syömässä.


Robin heinänsyönnissä.


Eilisiltana labyrintti sijoitettiin uuteen kohtaan ja marsut kisailivat siinä keskenään, eli Robin jahtasi vuorostaan Hugoa (Hugo keväällä Robinia). Papanoiden määrästä voi päätellä, että labyrintti on niille mieleinen paikka.


Jahtailusta huolimatta ollaan useimmiten lähekkäin ja kavereita.


Jaloittelun jälkeen marsut saavat häkkiin runsaan tarjonnan tuoretta ruohoa ja voikukanlehtiä.


Tänään marsut pääsivät viimeinkin ulos. Muutama sadepisarakin tipahti, vaikka aurinko paistoi. Mutta marsuilla oli päänsä päällä mökkien katot ja ulkohäkin kattoon kiinnitetty iso pyyhe. Tässä on se tilanne, kun pyyhe on jo poistettu, häkin kattoluukku avattu ja marsut ovat lähtemässä sisälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti