Hae

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Totuttelua uuteen taikakuutioaitaukseen

Tämä viikko on mennyt varsin kylmissä merkeissä, kun ulkona on ollut välillä vain muutamia plus-asteita päivällä. Niinpä marsut ovat jaloitelleet sisällä keittiössä sillä aikaa, kun minä olen tehnyt häkkiin päiväsiivousta.

Tuo häkkialue on nyt taikakuutioiden rajaamana melkein puolet isompi kuin silloin, kun häkkilaatikot olivat oman ritilikön rajaamia. Niinpä luulisi, että marsuilla on nyt tilaa, missä mellastaa. Mutta ei Robin ole ollenkaan kiinnostunut ylimääräisestä lattia-alueesta, vaan kun sen sinne jaloittelun päätteeksi laittaa, niin se menee suoraan häkkilaatikon reunan yli häkkilaatikkoon ja syömään tuoretta ruohoa ja voikukanlehtiä. Hugo sen sijaan on vieraillut lattia-alueella lyhyitä jaksoja joka päivä.

Marsuja voisi ehkä innostaa lattialle laittamalla osan ruuasta sinne, mutta siihen en halua ryhtyä, koska haluan pitää lattia-alueen mahdollisimman siistinä paikkana. Marsuthan usein pissivät ja papanoivat sinne, missä syövät. Nyt puistelen lattia-alueen matot ja lakaisen lattian joka ilta.

Marsut vierastivat häkkilaatikoiden laitimmaisiin reunoihin laitettuja heinähäkkejä. Vasemmanpuoleisesta heinähäkistä heinää yritettiin ajoittain syödä riipimällä sitä heinähäkin edustalta. Oikeanpuoleista heinähäkkiä ei viikon aikana noteerattu lainkaan. Heinänsyönti tapahtui pääasiassa heinäkorista. Lisäksi pellettikuppi oli väärällä paikalla osittain heinähäkin edessä, sillä siihen tippui heinää. Niinpä muutin vasemmanpuolisen heinähäkin entiselle paikalle mökin oikealle puolelle ja sijoitin entiseen tapaan sen viereen heinäkorin. Pellettikuppi sai näin ollen oman paikkansa mökin vasemmasta reunasta. Oikeanpuoleisen heinähäkin poistin kokonaan ja laitoin sen tilalle porkkanapallon.


Oli hyvä ratkaisu laittaa keskimökit häkkilaatikoiden etuosaan, koska näin marsuille jäi taakse pitempi yhtenäinen alue, jossa juosta. Se olisi ollut vieläkin pidempi, jos marsut olisivat innostuneet syömään heinää häkkilaatikoiden laitimmaisissa reunoissa olevista heinähäkeistä. Vasemmanpuoleisessa häkissä olevat heinähäkki ja heinäkori vievät aika paljon tilaa.

Täällä oikeanpuoleisessa häkissä on marsujen tuoreen ruohon ja voikukanlehtien syöntipaikka, jossa ruoho syödään viimeistä kortta myöten. Koskaan ei jää jäljelle mitään poisheitettävää.


Välillä pitää oikein kurkotella ruohoa kohti.


Kuiva heinäkin kiinnostaa nyt yllättävän paljon, kun mökin katolle uskaltaa taas mennä. Hugo kuivan heinän syönnissä.


Robin kuivan heinän syönnissä.


Molemmille on nyt omat heinänsyönti-paikat, joita tosin aina vuorotellaan.


Kuten sanottu, niin ruoho syödään viimeistä myöten. Tässä on tilanne noin puolitoista tuntia sen jälkeen, kun marsut laitettiin häkkiin jaloittelun päätteeksi. Myös porkkanat kiinnostavat marsuja joka ilta ja niitä on mukava pudotella porkkanapalloista ja syödä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti