Hae

perjantai 21. lokakuuta 2016

Mitäs sitten, kun tuoreen ruohon ja voikukan lehtien saanti loppuu

Meillä alkoi tänä vuonna kesä 7.5.-16, kun marsut pääsivät ensimmäistä kertaa ulos ja saivat myös häkkiin kevään ensimmäiset ulkotuoreet: tuoretta ruohoa ja voikukanlehtiä. Toukokuu oli muutenkin suotuisaa aikaa ja marsut saivat olla paljon ulkona. Viimeistä kertaa marsut olivat ulkona 23.8, mutta tuoreen ruohon ja voikukanlehtien saanti sisähäkkiin jatkui 6.10 saakka. Samoin annoimme voikukan lehdykät aina marsuille jaloittelualueelle.


Kun ulkotuoreiden saanti loppui kokonaan 6.10, niin tilalle piti keksiä jotain muuta, koska viimeiset ohransiemenetkin oli käytetty loppuun 31.1 eikä uusia ollut tiedossa. Tilalle tuli iso heinäkasa häkin keskelle. Sain sen aikaiseksi tyhjentämällä heinähäkin heinät tuohon keskelle purun vaihdon yhteydessä. Marsut pujottelivat mielellään heinien seassa, lepäsivät kasan alla ja söivät heinää.


Vaikka heinäkasa oli keskellä häkin lattiaa, niin marsut olivat yhtälailla kiinnostuneita myös heinähäkistä ja heinäkorista.


Näin lokoisasti Hugo lepäili eräänä päivänä heinäkasan sisällä.


Yhteistyötä heinähäkin ääressä.


Vaikka tuo heinäkasa ratkaisi ongelman ulkotuoreiden loppumisesta, niin silti toiveissa oli saada taas kasvattaa ohranversoja marsuille. Laitoin nettikirppikselle ilmoituksen ohransiemenen tarpeesta ja sain vastauksen: eräällä kirppiskävijällä oli antaa 16,6 kg ohraa. Samalta nettikirppikseltä saimme myös vinkkejä siitä, että mistä kaupoista löytyy hakupalkalla matalia pahvilaatikoita ohranversojen kasvatukseen. Ohrat saimme 13.10 ja samana iltana laitoimme ensimmäiset ohransiemenet itämään.


Tuloksena oli näin kaunis viljelmä viikkoa myöhemmin. Ensimmäiset ohranversot saatiin marsuille leikattua eilen, eli 20.10, ja samana iltana teimme jo toisen ohraviljelmän toiseen laatikkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti