Hae

perjantai 2. syyskuuta 2016

Inventaario, syksy 2016

Syksyllä 2015 tein inventaarion, jossa listasin kaikki meillä olevat, marsujen huoltoon tarkoitetut täydet, käyttämättömät pakkaukset, niiden hinnat ja käyttöajat. Nyt olisi tarkoitus hiukan arvioida, että kuinkas sitten kävikään ja tehdä vastaava inventaario (tosin ilman hintoja, koska lasken mukaan myös vajaat pakkaukset) tämän syksyn tilanteesta.

Pelletit

Pellettejä oli viime vuonna 15 kg. Nyt jäljellä on vielä n. 6 kg, eli marsut ovat syöneet pellettejä melkein puolta vähemmän, kuin viime vuonna oletin. Tuo 6 kg:n pellettimäärä riittänee ensi kesään asti.

Multa

Multaa tuli vuosi sitten ostettua monta säkillistä, koska luulimme, että olisimme saaneet lisää ohraa viime talvena. Sitä ei kuitenkaan tullut, joten multaa jäi ainakin parin vuoden kesäkukille.

Heinä

Meillä on tällä hetkellä 4,5 kahden kg:n heinäpussia, eli 9 kiloa heinää. Tuosta määrästä marsuille riittänee nyt, kun on vielä ulkotuoreiden aika, heinää 2 kuukaudeksi. Heinän kulutus viime vuodesta tähän ajankohtaan on yleensäkin pysynyt vakiona: sitä kuluu yleensä ulkotuoreiden aikana vähemmän.

Purut

Meillä on tällä hetkellä 35 kg puruja. Se riittää 3 kuukaudeksi.

C-vitamiini

Meillä on yksi avattu 90 gramman purkki C-rakeita. Se riittää noin 2,5 viikon ajaksi.

Sitten vielä ulkotuoreiden riittävyydestä: niitä on vielä saatavilla ehkä noin runsaan kuukauden ajan. Sen jälkeen kuivan heinän kulutus taas lisääntyy, jos siitä tehdään vieläpä heinäkasoja korvaamaan ulkotuoreiden poisjäämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti