Hae

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Marsujen yhteiselosta

Kun olimme hankkimassa Hugoa, niin ensimmäisenä huolenaiheena oli tietysti, että miten se tulee toimeen Robinin kanssa - koska Robin on niin paljon isompikin. Meillä on yhdistelmähäkki, jossa kaksi häkkiä on liitetty yhteen mökkien kattojen toimiessa kulkutasanteena. Ajattelimme, että oikeanpuoleinen pienempi häkki toimisi Hugon häkkinä ja vasemmanpuoleinen Robinin häkkinä. Väliin laitettiin aluksi väliritilä, joka otettiin jo samana iltana iltana pois ja laitettiin ensimmäisten päivien aikana paikalleen vain öiden ajaksi. Ajan oloon häkit ovat kehkeytyneet melkein identtisiksi. Hugon häkissä on tosin vain yksi mökki ja nurkassa on heinäkasa, johon pääsee myös tunneliin keskelle leikatun aukon kautta.

Kuvassa on bongattavissa kaksi marsua Hugon häkin puolella. Yhteiselo on ollut vaihtelevaa. Rehellisesti sanottuna Rudin ja Robinin yhteiselo oli helpompaa, koska ne olivat molemmat n. viiden viikon ikäisiä tullessaan meille. Ne hyväksyivat toisensa ja söivät saman tuoreheinäkasan ääressä. Pientä nahistelua oli ajan oloon, mutta harvemmin mitään hammastelua. Hugon ja Robinin suhteen on toinen juttu. Molemmilta löytyy jo hampaan jälkiä kuonon ympäristöstä. Lisäksi huomasimme eilen, että Robinin korvaa oli haukattu ja siitä puuttui pieni pala. Harkinnassa on ollut, että pitäisikö ne sittenkin erottaa väliaidalla pysyvästi, mutta se olisi melko lopullinen ratkaisu, koska sen jälkeen niitä ei voisi enää milloinkaan yhdistää.

Hugo on Robinia ja Rudia huomattavasti nopeakinttuisempi eikä käytä aina mökin kattoa siirtyessään häkistä toiseen, vaan menee myös suoraan häkkilaatikoiden reunojen yli. Kun Hugo pinkaisee häkkiyhdistelmän päästä päähän, niin Robin katselee ihmeissään, että minne se meni. Kun laitan ne keittiön lattialle jaloittelemaan, niin niillä on lattialla käytössään myös kaksi mökkiä, joihin Hugo menee mieluusti piiloon, jos leikki yltyy liian rajuksi. Robin ei seuraa Hugoa mökkiin. Se on ilmeisesti oppinut aikaisemmista, karvaista kokemuksista, että se ei kannata. Robin yritti aluksi astua Hugoa, mutta tämä käyttäytyminen on onneksi jäänyt pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti